Honlap neve

Holczim

Légy aki szeretnél!

MENÜ

Mindenki tudja,hogy a sport elengedhetetlen az egészséges életmódhoz!
Íme néhány jó tanács!
Ha esetleg van Önnek is ötlete,javaslata,ne habozzon velünk is megosztani!

 

Alakformálás otthon

 

Nem szeret fitneszterembe járni, ezért otthon a négy fal között szeretné formálni alakját? A házi fitneszgépek segíthetnek ebben. De természetesen ezek nélkül is lehetséges a házilagos izomfejlesztés. Először is döntse el, mit szeretne edzeni! Mi pedig bemutatjuk Önnek a legpraktikusabb gépeket, illetve „olcsó” alternatívaként néhány egyszerű, ám hatásos gyakorlatot is.

 


Szeretne valamit tenni az alakjáért anélkül, hogy kitenné a lábát otthonról? Jó ötlet! De csak úgy ukmukfukk nem megy. A kívánt eredmény csak kitartó és szisztematikus munkával érhető el! Mielőtt költségekbe verné magát, majd pedig a megvásárolt fitneszberendezései a pincében „landolnának”, hosszú távra kalkulálva gondoljon át néhány dolgot!

Géppel -de melyikkel?

Ha szereti ezeket az eszközöket, és valóban tágas az otthona, érdemes beszerezni a legmegfelelőbb gépeket. A szobabicikliről nem mondhat le, különben 30 percet kellene helyben futnia...

Ezen túl jó hír, hogy valamennyi testrészhez alkottak már speciális fitneszgépet:

  • a hasizomzat erősítésére az ún. crunch-trainert, mely megtámasztja a nyakat
  • a láb és a fenék feszesítésére a szteppert
  • egyszerre több izomcsoport -has, váll, hát, bicepsz, tricepsz -edzéséhez az ab & back trainert.

Mielőtt elkezdené a gyakorlatokat, tanulmányozza át alaposan a használati utasítást, és állítsa be pontosan a megvásárolt gépet!

Ha nem érez kedvet a fitneszgépekhez, a következőkben megtalálja az őket helyettesítő, egyszerű gyakorlatokat is.

Ab & back trainer

Multifunkcionális has- és hátizom-erősítő készülék. Segítségével feszessé tehető a hasizomzat, megelőzhető a hátfájás.

Gyakorlatok gép nélkül

Feküdjön hanyatt, lábait kissé behajlítva emelje fel, a lábfejeket keresztezze! Felsőtestét lassan emelje fel, közben karjait nyújtsa ki a teste mellett előre! Tartsa a pozíciót! Ismételje a gyakorlatot 15-ször!

Feküdjön hasra! Mindkét karját nyújtsa ki előre! Bal karját és jobb lábát egyszerre emelje fel kb. 30 cm-re a talajról! Tartsa a pozíciót, majd térjen vissza a kiinduló helyzetbe! Ellenkező oldalon is végezze el a gyakorlatot! Ismételje mindkét oldalon 10-szer!

Crunch-trainer

A hasizmokat edzi.

Gyakorlatok gép nélkül

Feküdjön hanyatt behajlított lábakkal, kezeit kulcsolja össze a tarkóján! Emelje fel vállait a talajról, feszítse meg hasizmait! Rövid ideig tartsa a pozíciót, majd térjen a vissza kiinduló helyzetbe! Ismételje 15-ször!

Kiinduló helyzet ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál. Felsőtestét lassan emelje fel, és fordítsa jobbra! Közben emelje meg jobb lábát behajlítva! Próbálja meg a bal könyökével megérinteni jobb térdét! Tartsa a pozíciót, majd térjen vissza a kiinduló helyzetbe! Végezze el a gyakorlatot ellenkező oldalon is! Ismételje mindkét oldalon 10-szer!

Minisztepper

Ideális kondíciótréning végezhető vele a far- és lábizomzat fejlesztése érdekében.

Gyakorlatok gép nélkül

Talán kissé unalmas, de másképp nem megy: helyben futással, lépcsőzéssel vagy guggolásokkal helyettesíthető.

Physio-bar

Ha a tréninghatást erősíteni szeretnénk, végezzük rendszeresen a következő izomépítő gyakorlatokat!

Gyakorlatok gép nélkül

Álljon négykézláb, könyökére támaszkodva! Jobb lábát lassan emelje fel behajlítva, míg térde fenékmagasságba nem kerül! A mozgáshoz farizmának erejét használja, ne lendítse a lábát! Mindkét lábbal végezze el a gyakorlatot 15-ször!

Feküdjön a jobb oldalára, támaszkodjon jobb karjára, a bal karjával a teste előtt támassza meg magát! Bal lábát nyújtva emelje olyan magasra, amennyire csak tudja! Lábfej pipál. Ismételje 10-szer, majd oldalcserével, szünet beiktatása nélkül folytassa a gyakorlatot! Erősíti a combokat.

J. Zs.

Asztali nézet